IMPACTED DIESEL MERCEDES VEHICLES

A Class (2009-2019), B Class (2009-2019), C Class (2009-2019), CLA (2009-2019), CITAN (2009-2019), CLS Class (2009-2019), E Class (2009-2019), G Class (2009-2019), GLA (2009-2019), GLC (2009-2019), GLE (2009-2019), GLK (2009-2019), GLS 350D (2009-2019), M Class (2009-2019), ML (2009-2019), S Class (2009-2019), SLK (2009-2019), SPRINTER (2009-2019), V Class (2009-2019), VITO (2009-2019)

This list may be updated as the investigations by the Foundation are still ongoing.

WHO CAN JOIN?

You can join the Claim if you are an individual owner, lessee, or fleet owner for most of the Mercedes diesel models that are either Euro 5 or Euro 6 approved and were manufactured between 1 January 2009 and the end of 2019.

In order to join, it is not necessary that you still own or lease your car.

ARE YOU ELIGIBLE TO CLAIM?

Car Information

Invalid VIN format
Where can I find my VIN?

Personal Information

Please enter valid Email address
Please enter valid Email address

By providing your email address, you consent to us contacting you in relation to the emissions scandal. Read our Privacy Policy

THE CASE AGAINST MERCEDES BENZ

De procedure tegen Renault

Tussen 2009 en 2019 installeerden Renault en haar dochtervennootschap Dacia illegale manipulatie-instrumenten in al hun Euro 5 en Euro 6 diesel auto’s. Deze sjoemelsoftware zorgde ervoor dat de auto’s in de typegoedkeuringstest aan de Europese uitstootnormen voldeden. In normale rijomstandigheden daarentegen, overschreden deze auto’s op grove wijze de NOx normen. Dat doen zij dat nog steeds.

De auto’s van Renault en Dacia voeren de Europese ranglijsten aan waar het gaat om NOx vervuiling. De Franse openbare aanklager heeft recent een strafrechtelijke aanklacht tegen Renault ingediend in verband met haar rol in het Diesel schandaal.

Renault deed dit uit puur financiële overwegingen. De sjoemelsoftware schakelde de emissiereductiesystemen onder de meeste rijomstandigheden vergaand terug of schakelde die zelfs geheel af. Zo kon Renault zich de kosten van een behoorlijk functionerend emissiereductie systeem besparen. Dat leverde haar veel geld op. Renault’s inferieure systeem voldeed echter bij lange na niet aan de geldende wetgeving. Volgens Renault zelf zou haar emissiereductie systeem – als dit onder normale rijomstandigheden wel behoorlijk zou werken – de motoren van de auto’s behoorlijk schaden.

Een van de manipulatievoorzieningen was een zogenaamd ‘temperatuurvenster’. Wanneer de buitentemperatuur onder de 17 graden of boven de 35 graden Celsius valt wordt de werking van het Exhaust Gas Recirculation (EGR) systeem in ernstige mate beperkt. In Nederland betekent dit dat de EGR gedurende een groot deel van het jaar aanzienlijk is beperkt of zelfs geheel afgeschakeld. Andere manipulatie-instrumenten beperken de effectiviteit van Renault’s emissiereductie systeem nog verder. Het resultaat is dat de dieselauto’s van Renault en Dacia de normen tot wel 16 keer overschrijden.

De reactie van Renault

Door deze auto’s actief aan te prijzen en te verkopen heeft Renault grote schade aangericht bij haar klanten. Ondertussen is de markt voor diesel auto’s ingestort en is de waarde van de auto’s aanzienlijk verminderd. Naast de invloed op uw portemonnee heeft het gesjoemel met de uitstootnormen ernstige schade opgeleverd voor het milieu en de volksgezondheid. Renault – dat zichzelf als een “groen” en ethisch bedrijf presenteert – is zich echter nog steeds van geen kwaad bewust. De Stichting zet zich ervoor in Renault ter verantwoording te roepen.

Wat wij doen

Individuele Autobezitters beschikken niet over de middelen om grote internationale ondernemingen als Renault ter verantwoording te roepen. Dat leidt er vaak toe dat grote ondernemingen vrijuit gaan en hun klanten uiteindelijk de gevolgen van hun handelen moeten dragen. Die gevolgen zijn onder meer een lagere verkoopwaarde op de tweedehandsmarkt en hogere onderhoudskosten. Met de komst van de WAMCA-wetgeving in Nederland kan de Stichting nu echter voor alle gedupeerde auto eigenaren een collectieve schadevordering instellen. Op die manier zij uw schade verhalen zonder dat u daarbij een risico loopt.

De Stichting heeft inmiddels procedures opgestart tegen vier grote autoconglomeraten. Daarmee heeft de Stichting een flinke ervaring opgedaan in het aantonen van aanwezigheid van manipulatievoorzieningen en het identificeren van getroffen voertuigen. Dit maakt de Stichting de aangewezen partij om uw behangen te behartigen.

PROCEDURE TEGEN RENAULT

  • De Stichting Car Claim heeft in mei 2021 een procedure opgestart tegen, onder andere, Renault. Op grond van de wet moeten andere belangen stichtingen die hun eigen collectieve actie tegen Renault wensen te starten, dat binnen een termijn van 3 maanden doen tenzij deze termijn door de rechtbank wordt verlengd. Op verzoek van onze Stichting en Stichting Car Claim heeft de rechtbank deze termijn met nog een keer 3 maanden verlengd.
  • Op 25 November 2021 heeft de Stichting een dagvaarding uitgebracht tegen de gedaagden; namelijk het Renault moederbedrijf, de Renault en Dacia auto producerende entiteiten, de Renault Nissan Alliance, de importeur en de Nederlandse Renault dealer.

Your privacy and our use of cookies

RefuseAccept

Secured By miniOrange